Wanneer je je Tableau dashboards met het hele bedrijf wil delen via een Narrow Casting scherm dan zijn daarvoor meerdere mogelijkheden. In een serie van meerdere blogposts delen we de verschillende opties met je.  Dit is het eerste deel met de meest simpele oplossing, de volgende blogposts zullen ingaan op steeds complexere oplossingen met meer opties.

Stap 1: Creëer een HTML pagina

In deze HTML pagina embedden we de code van de Tableau Server om een dashboard in een andere pagina te tonen. Ook voegen we een code toe welke de pagina iedere 30 seconden ververst.

<html>
<head>
<title>Tableau Server on Narrow Casting Screen</title>
<meta http-equiv=”refresh” content=”30“>
</head>
<body>
<img src=”<!– Stap 2: Plak de url van je dashboard op de Tableau Server hier –>” width=”800” height=”600“>
</body>
<html>

Stap 2: Kopieer de url van je dashboard op de Tableau Server

Log in op je Tableau Server en open het dashboard welke je wilt embedden. Kopieer de url, zonder het ?:iid=x deel waarbij x ieder nummer kan zijn. Dit ziet er als volgt uit:

https://tableau.bedrijfsnaam.nl/#/site/sitenaam/views/WorkbookNaam/ViewNaam

Hier voegen we de volgende informatie aan toe:

?:embed=yes&:showAppBanner=false&:showShareOptions=false&:display_count=no&:showVizHome=no&:refresh=yes&:format=png&:tabs=no

Dit zorgt ervoor dat we een png afbeelding ontvangen van de Tableau Server.

De complete string plakken we vervolgens in de HTML pagina hierboven. Daarbij kunnen we ook nog de breedte en hoogte van de afbeelding aanpassen. Ook kunnen we de ververs snelheid aanpassen.

Stap 3: Inloggen op de server

Log in op de Tableau Server via het Narrow Casting scherm door de Tableau Server via de browser te benaderen. Indien dit niet mogelijk is  leggen we in een volgende post uit hoe je automatisch kunt inloggen op de Tableau Server met een trusted ticket.

Stap 4: De HTML pagina openen op het Narrow Casting scherm

Door de HTML pagina te openen op je Narrow Casting scherm wordt nu het dashboard getoond en automatisch ververst.

In volgende delen leggen we je uit hoe je door meerdere dashboards kunt rouleren, en hoe je automatisch kunt inloggen door middel van trusted tickets.